Den Amerikanske varianten av rugby

0 Comments

Amerikansk fotball er også et resultat av utviklingen mellom rugby og fotball fra omtrent 1800 tallet. Reglene her er også ulike fra de andre variantene av rugby. Her er det lov og kaste ballen fremover på banen noe som de er alene om og ha lov til. Det utstyret spillerene har er det også bare den Amerikanske varianten som har. Alt utstyret en spiller har på seg er ganske omfattende – den listen er ganske lang.

Spillerene og utstyret

Spillerene og utstyret

De er godt beskyttet med hjelm, tannbeskytter, lår, halebein, skulder, rygg og bryst beskytter er noe de alle har på seg. I tillegg har mange susp, arm og håndbeskyttelse og magebekyttelse. Hvert lag stiller med 11 spillere på banen som er rektangulær. Banen er litt over 100 meter lang og nesten 50 meter bred. Dette er nok en av den mest populære sporten i Amerika, her begynner de og spille så tidlig som på barneskolen og talentene blir tatt veldig godt vare på opp igjennom skoleårene. Det er jo stor prestisje om akkurat deres skole skulle vinne mesterskap.

Ligaen

Ligaen

Det å gjøre det bra på skolelagene er viktig for dem som vill satse på denne idretten videre, om de er gode nok blir de tatt opp NFL Nasjonal Football League som er den absolutte største ligaen i Amerikansk fotball. NFL er igjen delt opp i to egene serier, NFC Nasjonal Football Conference og AFC Amerikan Fotball Conference. Det er vinnerene av disse to seriene som møtes til den store kampen som har fått navnet Super Bowl. Super Bowl holdes den første søndagen i februar og er en stor festdag og har over 100 millioner seere som følger kampen. Er vel neppe noen Europeiske fotball kamper som kan måle seg med dette seer antallet. Resultatet over ligaen i 2017 ble det New Englan Patriots som vant med Kansas City Chiefs på andre plass og Pittsburgh Steelers på tredje plassen i gruppen AFC. I gruppen NFC ble det Dallas Cowboys som vant med Atlanta Falcons på andreplassen mens Seattle Seahawks tok tredjeplassen. Det ble da New England Patriots og Dallas Cowboys som møttes til den prestisjetunge Super Bowl kampen som ble holdt i Huston i Texsas. Her var det New England Patriot som gikk av med seieren etter en enorm snuoperasjon i den første overtidsperioden i Super Bowels historie. Det var klubbens sjette Super Bowl seier så langt.

Spillet

Spillet

Som i de fleste andre ballspill er det mange varianter av formasjoner ute på banen og de har alle sine faste oppgaver, quarterbakken har nok den mest viktigste oppgaven under spillet. Når ha så har fått tak i ballen kan han velge om han vil løpe selv eller passe til en av de spesielle løperene som veldig raske og vil da prøve og forsere lengst mulig før han da eventuelt blir feldt. Denne metoden blir da gjerne kaldt running game, men det er mere vanlig og passe ballen fremmover for det gjør avansemanget oppover i banen mye enklere. Men igjen mere risikofyldt da motstanderene har mulighet til og snappe opp ballen.