Kjente quarterbacker

0 Comments

Alle spillerene i et lagspill er viktige, men noen har en litt mer betydningsfull oppgave enn de andre. Som for eksempel kapteinen og spissen på et fotballag eller quarterbacken på et rugbylag.

Man har rankings lister over de beste, de som lager flest mål og scorer flest poeng osv. De beste tjener enormt mye penger på sin idrett. Klubber kjøper og selger spillere som gjør det godt på banen. Desto flere mål de har gjort, desto høyere summer blir de omsatt for mellom de forskjellige klubbene.

Tom Brady

Tom Brady er en av de mest kjente quarterbacken i Amerika, han topper listen på Super Bowl med antall Super Bowl kamper og seiere.

Han spiller for New Englands Patriots som holder til i Boston. Han startet som de fleste med college fotball, han gikk da på University of Michigan og ble fort fanget opp av New Englands Patriots når de så hvor god han var.

Han startet på laget i 2000 og har vert med på og bringe laget frem til Super Bowl åtte ganger hvor de har vunnet fem av dem. For dette har han mottatt fire utmerkelser for og være den mest viktigste spilleren av Super Bowl. Dette topper bare listen over hans premier og utmerkelser igjennom årene. Han er fortsatt en aktiv spiller så det kommer nok mye mere i fra han i tiden som kommer.

Joe Montana

Joe Montana er nestemann på Super Bowl sin liste over de mestvinnende spillerne. Han kommer i fra New Eagle som ligger i Pennsylvania. Han startet også sin karriere tidlig, det var på high school han ble virkelig interessert i fotball. Han hadde spilt en god del baseball og basketball på skolelaget tidligere men valgte å satse på fotballen i stedet.

Han spilte i flere forskjellige klubber før han endte opp i San Francisco 49ers hvor han så toppet sin karriere.

Det ble fire seiere i Super Bowl for San Francisco 49ers før han byttet klubb og gikk over til Kansas City Chiefs i starten på 90 tallet, men ble der bare en kort stund før han la opp.

Terry Bradshaw

Terry Bradshaw kommer i fra Shreveport som ligger i Louisiana og er rangert som nummer tre på Super Bowl sin liste.

Han startet sin proffkarriere i midten av 90 tallet da i Pittsburgh Steelers etter og ha spilt på skolelaget Louisiana Tech Bulldogs i fire år. Han ble i Pittsburgh Steelers i nesten 15 år hvor han var med på fire Super Bowl finaler og de vant alle fire. Det har også blitt en god del utmerkelser på Bradsaw opp igjennom årene han har drevet på, Pro Football Hall of Fame og College Football Hall of Fame er noen av dem.

Han har også hatt en karriere utenom fotballen som sports kommentator, sanger og skuespiller. Det ble flere plate innspillinger, tv show og filmer på han.

Filmer som Failure to Launch, Hooper, The Cannonball Run og Smokey and the Bandit 2 hvor han hadde noen mindre rolle, men han gjorde det mye bedre på de forskjellige tv showene han var med på.

Han la opp sin sportslige karriere i 83 men fortsetter sin karriere foran kameraet og i musikkstudioet.